fbpx

… til bord

IMPONÉR DINE GÆSTER  


LÆR AT LAVE NIGIRI OG URAMAKI (INSIDE OUT) 

Vil du imponere dine gæster med at lave en uramaki sushirulle? Eller elsker du bare at spise sushi, men har måske ikke helt styr på teknikken? Få et mini kursus i sushi; se videoen og læs bar’sushis tips og tricks til, hvordan du selv kan lave nigiri og rulle en uramaki deluxe. 

 

NIGIRI - PEBERLAKS

                                   Nigiri - peber laks

Laks med peber og kapers 

FRA HAV TIL BORD 


Hos bar’sushi vil vi gerne have dig med helt inde i køkkenet, der hvor magien sker. Vi vil gerne fortælle vores gæster om de fisk, vi bruger, hvordan vi får dem og tilbereder dem. Derfor har vi lavet en kampagne, som følger fiskens rejse fra hav … gennem køkkenet … til bord. 

I denne sidste del af fortællingen, til bord, kan du se og læse, hvordan vores dygtige sushikok laver nigiri og uramaki deluxe. Du får også en grundig vejledning og et par tips og tricks til, hvordan du selv kan lave nigiri og uramaki deluxe. 

NIGIRI 


Nigiri er et af de mest simple, men lækre, stykker sushi at se på. Men at forme en perfekt nigiri er ikke helt så nemt, som det ser ud. 

RIS OG EN (TOMMEL-)”FINGERREGEL” 


Først og fremmest er det vigtigt, at risen er kogt korrekt, de skal have den perfekte konsistens. 

Derefter er det vigtigt, at du arbejder med den rigtige mængde ris – ca. en bordtennisbolds størrelse. Form risen til en aflang bolle, som ca. skal have samme længde som bredden på tre af dine fingre. 

Med øvelse vil du, ud fra “fingerreglen”, kunne få samme størrelse nigiri hver gang. 


HAV FISKEN KLAR 


Før du former din ris, er det en god idé at lægge din fisk frem, så den er klar til brug. I videoen kan du se hvordan vi bruger laks, skåret i passende stykker, men det er også lækkert med tun. 

Form en lille risbolle inde i hånden. Du må ikke presse den for hårdt, for så risikerer du, at risen mister sin struktur og bliver hård. 

Læg risbollen midt på dit stykke laks og tag begge dele op i hånden. Nu skal du stille og roligt forme fisken over risbollen til en færdig nigiri. 


  KLAR TIL SERVERING 


Anret din nigiri på en flot tallerken og top den med lidt forårsløg, hvidløgsdressing eller teriyaki sauce. Nu er der bare at gå til bords og nyde din første, hjemmelavet, nigiri.  

Husk at øvelse gør mester. 

Hvordan laver man den perfekte nigiri

URAMAKI 


SKAL DEN VÆRE DELUXE? 

En velrullet uramaki er altid en showstopper, og så smager den godt. Uramaki sushirulle kendes også som en inside-out, da risene er på ydersiden, i stedet for inden i tangen. Uramaki har ry for at være et af de stykker sushi, som er sværest at lave, men når du først kender teknikken, og har lavet dine første 100 ruller … så er en uramaki ingen sag. Og husk at det er med sushi som med pandekager, de første er altid til kokken 😉 

URAMAKI DELUXE - OSAKA

Uramaki deluxe - Osaka

Tempurareje, flødeost, forårsløg, toppet m. tuntataki, teriyakisauce 

HVAD HJERTET BEGÆRER 

Nu er det kun fantasien, der sætter grænser. Fyld din uramaki med dine favorit ingredienser. Du kan bruge alt fra grøntsager, fisk, rejer, rogn og hytteost til nutella – man bestemmer selv  😉 

  

RUL DEN RIGTIGE VEJ 

Når du har fyldt din uramaki, er det tid til at rulle den. Her er det vigtigt, at du ruller op mod den ende, hvor risen stikker ud over tangpladen. Det skal du gøre, for at den den ekstra ris kan samle rullen og holde fast på fyldet. 

HVIS DEN SKAL VÆRE DELUXE 

Vil du lave en uramaki deluxe, kan du toppe den med f.eks. fisk, avocado eller kiwi. 

Husk at pressen din uramaki med rullemåtten, efter du har toppet den. Det gør den nemmere at skære. 

I videoen kan du se at kokken lave en uramaki deluxe med grillet laks. Det er naturligvis valgfrit om man griller laksen eller ej, men det kan være en god måde at variere sin uramaki deluxe og kan give lidt ekstra til smagsoplevelsen. 

DET SIDSTE TOUCH 

Del rullen på midten og skær enderne af. Husk at det altid er godt at smage på maden, før man serverer den, og de afskårne ender er perfekte som smagsprøver. 

Del de to ruller til otte stykker i alt og anret dem på en tallerken. Du kan imponere dine gæster yderligere, ved at pynte dine uramaki med lidt chili sauce, teriyaki sauce eller friskskåret forårsløg, før du serverer dem. 

DALUMVEJ

TAKE AWAY, BOOK, MENUKORT 9    TAKE AWAY, BOOK, MENUKORT 13

Har du fået lyst til sushi? 

Er du også blevet lækkersulten efter at have læst om bar’sushis fisk? Hop ind på vores webshop og bestil take away eller book bord i en af vores restauranter. 

Køb gavekort